Arbeid i høyden – Last ned Vernerunde Sjekkliste

Arbeid i høyden er en naturlig del av bygg- og anleggsbransjen. Dessverre er det også den største bidragsyteren til de mange arbeidsulykkene som inntreffer i denne bransjen hvert år.

Arbeid i høyden er i all hovedsak arbeid på tak og i stige, arbeid på dekker og i stillas, arbeid i personløfter (lift) og arbeid på spinkle underlag med fare for å falle igjennom.

Selv den minste feil kan få alvorlige konsekvenser, og det er derfor kritisk viktig med grundig kartlegging før arbeidet begynner, og regelmessige vernerunder underveis, for å holde byggeplassen så trygg som mulig.

I tillegg kan du spare deg for en del tusenlapper i overtredelsesgebyr ved å ha sikkerheten og dokumentasjonen i orden ved tilsyn.

Basert på Arbeidstilsynets egne sjekklister

Eksempel på sjekklisten for arbeid i høyden
Vår sjekkliste for arbeid i høyden sørger for grundige vernerunder og god dokumentasjon.

Vår sjekkliste for arbeid i høyden inneholder de samme punktene som Arbeidstilsynet går gjennom når de kontrollerer byggeplasser.

Sjekklisten vil gjøre det lettere for deg å:

  1. Gjennomføre vernerunder oftere.
  2. Sørge for at alle avvik blir avdekket, dokumentert og rettet opp.
  3. Forsikre deg om at byggeplassen følger regler og krav om systematisk HMS-arbeid.

Det finnes enklere, digitale løsninger som optimaliserer vernerundene og dokumentflyten betraktelig, og gjør det lettere for de på kontoret å se i sanntid at rutinene blir fulgt av arbeiderne ute på byggeplassen.

Men vår sjekkliste får også jobben gjort for deg som fortsatt sverger til papir.

Last ned vernerunde sjekkliste for arbeid i høyden

Sjekklisten kommer i både word- og pdf-format, i tillegg til en link til å opprette sjekklisten i gratis-løsningen Google Docs.