Økte kostnader? Slik holder du bedriften lønnsom

Tips til hva du kan gjøre når skyhøye drivstoffpriser, materialkostnader og andre økende utgifter truer med å senke dine byggeprosjekter.

Publisert 17. mars 2022
Håndverker med kapp- og gjærsag

De siste årene har vært utfordrende for oss alle - men særlig for håndverksbedrifter som har opplevd en drastisk økning i materialkostnader som har presset marginene til ytterpunktene.

Nå er det drivstoffprisene sin tur til å ødelegge nattesøvnen for bedrifter med aktive fastprisprosjekter. Men alt håp er ikke ute, for det finnes grep man kan ta for å senke utgiftene og holde bedriften lønnsom.

1. Skaff deg oversikt

Hvordan ser de månedlige utgiftene ut? Hva ligger det månedlige drivstofforbruket på? Med en oppdatert oversikt er det lettere å identifisere områder hvor dere kan kutte utgifter og få balanse i budsjettet.

2. Gå gjennom avtaler

Det er penger å spare på gode innkjøpsavtaler og drivstoffkort - men som med mye annet er dette også elementer som burde gjennomgås og fornyes med jevne mellomrom. Det som var best i fjor trenger ikke å være best i år.

Tjenester som for eksempel Innkjøpssjefen tilbyr en gratis innkjøpsanalyse så du kan se om det er penger å spare uten å bruke noe særlig tid og energi. I tillegg skilter de med en “lønnsomhetsgaranti” som kan være vel verdt å sjekke ut.

Les også Nettavisens test av bensinkort.

3. Redusere feil og konflikter

Det går ofte med mye tid på å rette opp i feil og innhente informasjon på byggeprosjekter hvor mye kan gå galt og kommunikasjonsflyten ikke alltid er optimal. Kanskje det er på tide å gå gjennom de gamle rutinene og systemene for å se om det finnes noe bedre?

Se vårt HMS/KS for håndverkere-webinar for gode tips.

4. Øk inntektene ved å sette riktig timepris

Hvor lenge er det siden du økte timeprisen din? En økning på 10/20 prosent kan være nok til å snu pilen og gi deg litt pusterom på de neste prosjektene - uten at det gjør deg mindre konkurransedyktig.

Seriøsitet og kompetanse trumfer pris, tross alt. Så hvis du både fremstår og leverer som en helproff håndverker kundene kan stole på, så er det ingenting i veien for at de skal kunne betale litt ekstra.

Last ned vår gratis pristilbud-kalkulator som sørger for riktig timepris og et tilbud du kan leve av.

Les flere innlegg fra bloggen vår: