Løser et av de største problemene for håndverkere: - Arbeidsdagen er som natt og dag.

Planlegging og kommunikasjon ut til ansatte opptar hundrevis av timer i året for ledere i håndverksbedrifter. En nyhet fra Svenn løser dette problemet - og tar nå bransjen med storm.

Publisert23. juni 2022
Jar bygg ressursplanlegger på byggeplass
NY HVERDAG: Joakim er tømrer og administrasjonskoordinator i Jar Bygg, ett av hundrevis av håndverksbedrifter som lovpriser nyheten fra Svenn. Foto: Svenn AS

- Interessen har vært over all forventning. Vi visste at det var et stort behov for en ressurs- og prosjektplanlegger i bygg- og anleggsbransjen, det er jo derfor vi lagde den, men man kan aldri vite 100% hvordan responsen blir før man lanserer. Heldigvis ser det ut som vi er inne på noe her, sier produktansvarlig i Svenn, Ole Jørgen Næss.

Den store tidstyven

Bygg- og anleggsbransjen har lenge slitt med lave marginer, og det har ikke blitt enklere med de siste årenes prisøkninger på materialer. Dette har ført til at mange håndverkere nå vender hver eneste sten i jakten etter tidstyver som kan fjernes for å øke lønnsomhet, slik som planlegging av prosjekter og arbeidsvakter.

- I nesten samtlige møter vi har hatt med håndverkere de siste årene har dette vært et problem. Manglende oversikt over prosjekter og tilgjengelige mannskapsressurser fører til at man tar på seg for mye - eller for lite - arbeid i forhold til kapasiteten. Dette er en skjør balansegang som i verste fall kan ende med konkurs, sier Ole Jørgen.

Ole Jørgen Næss. Produktansvarlig i Svenn
JOBBER FOR HÅNDVERKERNE: Produktsjef Ole Jørgen Næss sin viktigste oppgave er å bygge løsninger som gjør arbeidsdagen enklere for håndverkere. Foto: Svenn AS

Enorm respons

Løsningen ble en ressursplanlegger hvor lederen plotter inn prosjekter og arbeidsvakter for ansatte, som automatisk blir varslet og kan sjekke egen plan på mobilen. Responsen var umiddelbar.

- Vanligvis tar det litt tid før nye funksjoner på denne størrelsen tas i bruk aktivt. Håndverkere er travle folk, så de har naturligvis ikke tid til å sette seg ned og bli kjent med nye løsninger, men Ressursplanleggeren har nærmest “flydd av hyllene” - og etter de første ukene hadde kundene våre allerede opprettet over 10,000 arbeidsvakter, sier Ole Jørgen og fortsetter:

- Tilbakemeldingene har vært utelukkende positive, med masse gode forslag til forbedringer som vi allerede har lansert. Mange av kundene våre som gjorde denne jobben på papir eller i regneark, sier nå at arbeidsdagen ble som natt og dag.

Les også: Fantastisk start for ressursplanleggeren - nå er første oppdatering lansert

Tømrerne jubler

Totalentreprenøren Jar Bygg var en av de første som tok i bruk den nye ressursplanleggeren fra Svenn. Koordineringsadministrator Joakim Sørli er full av lovord, og han trekker særlig frem brukervennligheten og de store tidsbesparelsene som hovedårsak til at de nå bruker den aktivt i bedriften som teller 20 håndverkere.

Ressursplanleggeren fra Svenn ute på byggeplassen
ALLTID OVERSIKT: Tømrerne i Jar Bygg sjekker arbeidsplanen i Svenn-appen, og er strålende fornøyde med den nye oversikten. Foto: Svenn AS

- Det er godt å endelig ha en planlegger som faktisk er laget for håndverkere. Jeg sparer minst 5 timer i uka med denne funksjonen alene, sier Joakim, og fortsetter:

- En av fordelene med Svenn er at det er enklere å komme i gang med enn andre systemer vi har testet. Appen er enkel å bruke i motsetning til flere systemer vi har prøvd. Det er lettvint og kjapt å komme i gang.

Hvor mye tid kan du spare?

Prøv selv og finn ut hvor mye kontortid du kan stryke fra ukeplanen din.

Svenn tilbyr en gratis og uforpliktende demo og prøveperiode av hele løsningen, inkludert Ressursplanleggeren, også gjennom sommeren. Bare fyll ut skjemaet under - så tar vi kontakt.