Håndverkere jubler for ny ressursplanlegger: - Sparer meg for 10 timer arbeid i uken

Planlegging og kommunikasjon ut til ansatte opptar hundrevis av timer i året for ledere i håndverksbedrifter. En nyhet fra Svenn løser dette problemet - og tar nå bransjen med storm.

Publisert 23. juni 2022 i Planlegging
Jar bygg ressursplanlegger på byggeplass
NY HVERDAG: Jar Bygg er en av håndverksbedriftene som lovpriser den nye ressursplanleggeren fra Svenn. Foto: Svenn AS

Sparer 10 timer i uken

Håndverkerne i Arctic Handling kan skrive under på at besparelsene er store, selv for de som "bare" teller 3 ansatte:

- Ressursplanleggeren sparer meg for minst 10 timer med kontorarbeid i uken, sier Stefan som er daglig leder og fortsetter:

“Totalt sett sparer jeg minst 15.000 kr i uken med Svenn. Det er virkelig blitt en helt ny hverdag - og endelig kan jeg ta ferie!“

Stefan, Daglig leder i Arctic Handling


Ny kalkulator: Se hvor mye du faktisk kan spare med Svenn

Stor respons fra byggebransjen

- Interessen har vært over all forventning. Vi visste at det var et stort behov for en prosjekt- og arbeidsplanlegger i bygg- og anleggsbransjen, det er jo derfor vi lagde den, men man kan aldri vite 100% hvordan responsen blir før man lanserer.

Heldigvis ser det ut som vi er inne på noe her, sier produktansvarlig i Svenn, Ole Jørgen Næss.

Les også: Fikk varsel om tilsyn: - Svenn leverte til 10/10Den store tidstyven

Bygg- og anleggsbransjen har lenge slitt med lave marginer, og det har ikke blitt enklere med de siste årenes prisøkninger på materialer.

Dette har ført til at mange håndverkere nå vender hver eneste sten i jakten etter tidstyver som kan fjernes for å effektivisere hverdagen og øke lønnsomhet, slik som planlegging av prosjekter og arbeidsvakter.

“I nesten samtlige møter vi har hatt med håndverkere de siste årene har dette vært et problem.“

Ole Jørgen, Produktansvarlig i Svenn


- I nesten samtlige møter vi har hatt med håndverkere de siste årene har dette vært et problem. Manglende oversikt over prosjekter og tilgjengelige mannskapsressurser fører til at man tar på seg for mye - eller for lite - arbeid i forhold til kapasiteten. Dette er en skjør balansegang som i verste fall kan ende med konkurs, sier Ole Jørgen.

Norges Hyggeligste Håndverker: - Jeg sparer minst 10 timer i uken med Svenn og Tripletex-integrasjonen

Automatiserer tidkrevende kontorarbeid

Løsningen ble en prosjekt- og arbeidsplanlegger hvor du enkelt plotter inn prosjekter og arbeidsvakter for deg selv og dine ansatte - enten fra PC eller mobilen.

Når du er fornøyd og planene publiseres, får alle relevante ansatte et varsel på sin mobil som de kan åpne og lese mer om i Svenn-appen, hvor de blant annet finner:

  • Alle detaljer om prosjektet det skal jobbes på
  • Tidspunkt og varighet
  • Adresse og kart som viser kjørerute

Dette gjelder også hvis du må gjøre endringer i planene, som jo ofte skjer. Så nå slipper du å ringe dine ansatte på kveldstid eller i helgene. Alt ligger i appen - og de blir varslet automatisk.

En mildt sagt etterlengtet nyhet for ledere som er lei av alt kaoset og tidsforbruket som inngår i å planlegge arbeidsuker og prosjekter.

Ressursplanlegger på pc og mobil
POPULÆR NYHET: Ressursplanleggeren fra Svenn gjør det mye lettere å planlegge arbeidsuker, og de ansatte har hele tiden oppdatert informasjon på sin mobil.

- Vanligvis tar det litt tid før nye funksjoner på denne størrelsen tas i bruk aktivt. Håndverkere er travle folk, så de har naturligvis ikke tid til å sette seg ned og bli kjent med nye løsninger, men Ressursplanleggeren har nærmest “flydd av hyllene” - og etter de første ukene hadde kundene våre allerede opprettet over 10,000 arbeidsvakter, sier Ole Jørgen og fortsetter:

“Mange av kundene våre som gjorde denne jobben på papir eller i regneark, sier nå at arbeidsdagen ble som natt og dag.“

Ole Jørgen, Produktansvarlig i Svenn


- Tilbakemeldingene har vært utelukkende positive, med masse gode forslag til forbedringer som vi allerede har lansert. Mange av kundene våre som gjorde denne jobben på papir eller i regneark, sier nå at arbeidsdagen ble som natt og dag.

PS! Du kan prøve planleggeren og resten av funksjonene i Svenn gratis i 14 dager her og nå. Det tar deg omtrent 1 minutt å lage en konto, krever ikke kredittkort og er 100% uforpliktende.

Start prøveperiode nå
Arbeidsplanoversikt i Svenn-appen
TYDELIGERE FOR ANSATTE: Nå kan ansatte selv sjekke hvor de skal jobbe og hva de skal gjøre - uten å måtte ringe sjefen. Og med ett lite klikk er oppgaven timeført.

Håndverkerne jubler

Totalentreprenøren Jar Bygg var en av de første som tok i bruk den nye ressursplanleggeren fra Svenn. Koordineringsadministrator Joakim Sørli er full av lovord, og han trekker særlig frem brukervennligheten og de store tidsbesparelsene som hovedårsak til at de nå bruker den aktivt i bedriften som teller 20 håndverkere.

Ressursplanleggeren fra Svenn ute på byggeplassen
ALLTID OVERSIKT: Tømrerne i Jar Bygg sjekker arbeidsplanen i Svenn-appen, og er strålende fornøyde med den nye oversikten. Foto: Svenn AS

- En av fordelene med Svenn er at det er enklere å komme i gang med enn andre systemer vi har testet. Appen er enkel å bruke i motsetning til flere systemer vi har prøvd. Det er lettvint og kjapt å komme i gang, sier Joakim.

“Det er godt å endelig ha en planlegger som faktisk er laget for håndverkere. Jeg sparer minst 7 timer i uka med denne funksjonen alene.“

Joakim, Prosjektkoordinator i Jar Bygg


Prøv 14 dager gratis nå

Sett av 1 minutt til å lage din egen Svenn-konto og se selv hvor mye tid og penger du kan spare. Du kan prøve hele Svenn gratis i 14 dager. Det er 100% uforpliktende og krever ikke kredittkort.

Start prøveperiode nå