FDV Dokumentasjon: Hva kreves og hvordan gjør man det?

I dette blogginnlegget forklarer vi hva FDV egentlig er, hvordan det blir brukt i norske byggeprosjekter, og hvordan digitale verktøy har revolusjonert prosessen.

Publisert 20. oktober 2023 i Byggedokumentasjon
FDV dokumentasjon er en oppskriftsbok for bygget du leverer
FDV dokumentasjon er en oppskriftsbok for bygget du leverer

Å bygge et hus eller en bygning kan være som å løse en gigantisk puslespill. Men når bygget først står der, trenger du mer enn bare solide vegger og tak for å holde alt i gang. Her kommer FDV dokumentasjon til unnsetning.

Hva er FDV dokumentasjon?

FDV står for "Forvaltning, Drift og Vedlikehold." FDV dokumentasjon er som en oppskriftsbok for bygget ditt. Det er en samling av alle slags viktige papirer og informasjon du trenger for å sørge for at bygget fungerer skikkelig etter at det er bygget.

Dette inkluderer tegninger, manualer, lister over ting som må fikses eller vedlikeholdes, og mye annet. Hvor mye dokumentasjon du trenger, avhenger av hvor stort og komplisert bygget er.

FDV dokumentasjonen hjelper folk som eier eller vedlikeholder bygget ditt til å forstå hvordan alt fungerer. Det hindrer rot, reduserer kostnader og hjelper bygget å leve lenger.

Hva skal FDV dokumentasjonen inneholde?

FDV dokumentasjonen bør inkludere en grundig oversikt over alle aspekter ved bygget. Dette kan omfatte:

  • Plantegninger og tekniske tegninger som viser byggets struktur og installasjoner.
  • Manualer og dokumentasjon for all utstyr og tekniske systemer som er installert.
  • Vedlikeholdsplaner og rutiner som beskriver hvordan bygget skal holdes i god stand.
  • Informasjon om materialer og komponenter som er brukt i bygget.
  • Sikkerhetsprosedyrer og nødprosedyrer.

Trygg lagring av all FDV dokumentasjon i Svenn
FDV PÅ NETT OG MOBIL: Svenn har en robust dokumentasjonsløsning som gjør det lett å samle alt på ett sted, og laste det ned når du trenger det.

Hvorfor er digitale verktøy så geniale for FDV dokumentasjon?

Før i tiden var FDV dokumentasjon ofte papirbasert, og du måtte lete i hauger av mapper for å finne det du trengte. Det kunne være et mareritt. Men nå lever vi i den digitale tidsalderen, og det har gjort alt mye lettere.

Et digitalt prosjektstyringssystem som for eksempel Svenn gjør livet enklere ved å samle all FDV dokumentasjon på ett sted. Alle som jobber på prosjektet, fra tegningene til vedlikeholdsplanene, kan legge det inn og oppdatere det der.

“Vi har fått mye mer kontroll på dokumentasjonskrav etter at vi begynte å bruke Svenn.“

Joakim, Jar Bygg AS


Det betyr at all info er lett tilgjengelig for alle som trenger den, og du kan enkelt dele det med kundene dine når prosjektet er ferdig. Slutt på rotet med papirer og leting!

Med digitale verktøy blir det hele mye mer smidig og forståelig, og ingenting viktig går tapt til rot, søl eller glemsel. Til slutt sitter du igjen med en storfornøyd kunde og et bygg som vil tåle tidens tann.

Prøv Svenn gratis i 14 dager nå

Ubegrenset tilgang • Krever ikke kredittkort • 100% uforpliktende

Prøv gratis nå

PS! Vi har ingen automatiske abonnement når prøveperioden er over.