HMS revisjon for byggebransjen: Guide og gratis sjekkliste

Vår fagekspert forklarer deg alt du trenger å vite om HMS revisjon, og deler en gratis sjekkliste som sørger for at du fortsatt dekker kravene.

Publisert 17. oktober 2023 i Ressurser
HMS revisjon sjekkliste for byggebransjen

Er det på tide med en HMS revisjon, men du vet ikke helt hvor du skal begynne? Fortvil ikke.

Vår HMS-fagekspert Ruben Toftdahl har god erfaring med å hjelpe våre kunder i bygg- og anleggsbransjen revidere deres HMS rutiner og dokumenter, og i denne guiden deler han på både kunnskapen og sjekklisten du trenger for å utføre din neste HMS revisjon raskt og enkelt.

Hva er en HMS revisjon?

En HMS revisjon handler om å gjennomgå, evaluere og forbedre helse-, miljø- og sikkerhetssystemene på arbeidsplassen din.

Med andre ord: Se over og oppdatere dine internkontroll- og HMS-rutiner.

Ett av punktene i internkontrollforskriften sier at du må ha en rutine for HMS/internkontroll revisjon, og at det skal dokumenteres skriftlig.

"8. Internkontroll innebærer at virksomheten skal foreta systematisk overvåkning og gjennomgang av internkontrollen for å sikre at den fungerer som forutsatt"

Internkontrollforskriften


Hvorfor er HMS revisjon så viktig?

Først og fremst handler det om å sikre at dine ansatte kan jobbe trygt og sikkert, og samtidig oppfylle lovens krav.

Lover og forskrifter kan forandre seg i løpet av et år, og det kan også din bedrift. Det er derfor viktig å holde seg oppdatert ved å ta en årlig revisjon av rutinene.

Arbeidstilsynet har økt antallet tilsyn de utfører på norske byggeplasser betraktelig, og da er ofte HMS systemet ditt det første de ser etter. Hvis det består av en nedstøvet perm fra 2011 i en pappeske på kontoret, så får du noen hektiske dager foran deg.

Hvordan utfører man en HMS revisjon?

Det handler om å gå grundig gjennom alle aspekter av HMS systemet ditt. Dette inkluderer rutiner, prosedyrer, opplæring, risikoanalyser og mye mer. Ved å bruke en detaljert sjekkliste, kan du være sikker på at ingenting blir oversett.

Bare fyll ut dette skjemaet så sender vi deg sjekklisten vi bruker på e-post.

Revisjon er inkludert for Svenn-kunder

Revisjon kan være en omfattende og tidkrevende oppgave, men det slipper våre kunder å bekymre seg over. Årlig revisjon av både HMS/internkontroll og kvalitetssikring er nemlig inkludert i et av våre abonnementer.

Det gir våre kunder mer tid til å fokusere på byggingen, vel vitende om at rutinene og dokumentene er oppdaterte - klare for å bestå neste tilsyn og holde ansatte tryggere.

Så, i stedet for å grue deg til HMS revisjon, se på det som en mulighet til å styrke din bedrift. Med Svenn ved din side kan du være trygg på at du tar smarte valg for dine ansattes sikkerhet og din bedrifts suksess.

Trykk her for å lese mer om vårt HMS system, eller trykk på knappen under for å starte en 14 dagers gratis prøveperiode.

Prøveperioden gir deg tilgang på alle moduler, krever ikke kredittkort, og er 100% uforpliktende.

Prøv gratis nå