Dette kreves av tømrer for å tilby Enova støtte til kundene

En unik og lavthengende mulighet til å vinne flere oppdrag i et marked som kjører med håndbrekket på.

Publisert 15. mai 2024 i Kvalitetssikring
Enova støtte for tømrerarbeid

Et lite lyspunkt i et ellers forholdsvis tregt ROT-marked er at stadig flere velger å begi seg ut på energieffektiviserende oppgraderinger.

Renten blir ikke lavere og strømmen blir ikke billigere, og ettersom Enova dekker 25% av utgiftene (opptil 150k for energiklasse 1) så er det kanskje ikke så rart at mange lar seg friste til å redusere strømforbruket.

Økning i utbetalinger

I 2023 utbetalte Enova 607 tilskudd til oppgradering av bygningskroppen - en økning på 48 prosent fra året før (kilde), og det er god grunn til å tro at dette tallet vil fortsette å øke med hjelp av stabil rente og økt kjøpskraft.

Dette er en spennende mulighet for tømrere som ønsker å fylle ordrebøkene igjen, men det kommer med et krav du burde være klar over før du påtar deg arbeidet.

Enova setter krav om seriøsitet

Oppgraderingsarbeidet må være utført av et firma med sentral godkjenning innenfor tømrerarbeid, montering av trekonstruksjoner eller tilsvarende, eller som kan dokumentere at de er tømrer-/byggmester (kilde).

Dette er naturligvis en stor fordel for de som allerede oppfyller kriteriene - og et lite dytt i ryggen for de som enda ikke har søkt om godkjenningen selv om de oppfyller kravene.

For noen år tilbake undersøkte vi fordelene med sentral godkjenning, hvor vi (ikke overraskende) oppdaget at bedriftene med godkjenningen ikke bare var mer lønnsomme - men de overlever også lengre i snitt.

Dette gir jo mening, siden de kan påta seg større eller mer tekniske prosjekter, og har bedre kontroll på kvalitetssikring og dokumentasjon underveis - ettersom dette er et krav fra DiBK.

Våre eksperter kan søke for deg på dagen

Hundrevis av håndverkere som ønsket seg en rask og smertefri prosess, har fått innvilget sine søknader med god hjelp av våre eksperter her i Svenn.

Alle kan søke selv uten store problemer, men allikevel velger mange å få hjelp av oss fordi:

  • Vi skriver referanseprosjektene dine slik at de blir korrekte (basert på detaljer du oppgir).
  • Vi gjør dette hver dag, så vi vet hva som kreves for å få til en rask søknadsprosess uten mye fram og tilbake og revideringer.
  • Vi jobber raskt. Får vi det vi trenger fra deg med en gang, så sender vi inn søknad samme dag du tar kontakt med oss.

En tømrer har sjelden mye tid til overs, og DiBK har en behandlingstid på 3-5 uker, så da gjelder det å spare tid hvor man kan.

Ta en gratis og uforpliktende prat med en av våre eksperter, og få svar på hvor raskt og enkelt du kan bli sentralt godkjent.

Book en uforpliktende prat »

Krever "gyldig" KS-system

Et av kravene for å bli sentralt godkjent er gode rutiner for kvalitetssikring, nærmere bestemt gjennom et digitalt system.

Vårt superlette KS-system har lenge vært lovpriset som et av de beste på markedet - og har bestått utallige tilsyn.

Du kan prøve vårt superlette KS-system gratis og uforpliktende i 14 dager her og nå. Det tar under ett minutt å komme i gang, krever ikke kredittkort, og vi har ingen automatiske abonnement.

Prøv gratis nå »