Bruker du for mye tid på planlegging?

Ved å planlegge kapasiteten din smart, sparer du ikke bare tid og penger, du legger til rette for et forutsigbart og godt arbeidsmiljø hvor de ansatte vet hva de skal.

Publisert 29. april 2022 i Planlegging
Håndverker bruker ressursplanlegger fra Svenn på mobiltelefonen
ARBEIDSPLAN: Kommunikasjon med ansatte om arbeidsplanen har lenge vært en flaskehals for prosjektledere. Den ønsker vi å fjerne med vår nye ressursplanlegger.

Vet medarbeiderne dine hvor de skal neste uke, og når de skal være der? Vet du hvor mange oppdrag dere har, og om all kapasitet er utnyttet?

Dersom det går mye tid på å informere ansatte om hvor og hva de skal, kan det bety at du trenger et mer effektivt system. Et godt planleggingsverktøy sparer deg for både tid, penger og frustrasjon. Det trenger ikke ta lang tid å planlegge ressursene og arbeidsuken.

God ressursplanlegging leder til god lønnsomhet

Når du har oversikt over hvor mange oppdrag du har, hvor mange ansatte du har tilgjengelig, og i tillegg en visuell fremstilling som gjør det enkelt å ha kontroll - har du gode forutsetninger for at bedriften gjør det bra.

“Hver mandag er det kaos. Vi bruker timevis hver uke på telefon for å følge opp ansatte på hvor de skal jobbe og når de skal møte.”

“Vi bruker så mye tid på å følge opp hvor folk skal være og når de skal møte.”

Dette er utfordringer som går igjen blant håndverkere vi snakker med. Ikke bare er det tidkrevende å planlegge i systemer som ikke er optimale, du kan spare mye på å jobbe smartere.

Vi vet at mange bedrifter er usikre på om de har kapasitet nok til å ta på seg et ekstra oppdrag, eller rett og slett dobbeltbooker fordi de ikke har god nok oversikt. Flere klarer ikke å gjennomføre prosjekter fordi de har for mye å gjøre. I verste fall kan overbooking og ressursskvis føre til konkurs. God planlegging av ressurser er løsningen her.

Gi de ansatte forutsigbarhet

Ansatte kan synes det er stressende å ikke ha tilgang til en oppdatert plan over hva de skal. Å vite hvor og når de skal møte i god tid før man skal på jobb, er en forutsetning for å ha kontroll på arbeidsdagen. Vi mener ansatte bør ha tilgang til egen timeplan, og å kunne se prosjektdetaljer og oppgaver på forhånd.

Ifølge arbeidstilsynet er det også nødvendig å lage en arbeidsplan når arbeidstaker jobber til ulike tider på døgnet og arbeidstiden ikke kan fastsettes konkret i arbeidsavtalen.

Det er utelukkende fordeler med å planlegge ressursene smart.

Prøv vår nye ressursplanlegger!

Er du eksisterende kunde, klikk her for å logge inn og komme til ressursplanleggeren.

Er du ikke kunde, men vil prøve gratis? Klikk her.