3 av 4 håndverkere har ikke nettside

3 av 4 håndverkere har ikke nettside

Vi analyserte 300 tilfeldige bygg- og anleggsbedrifter for å se hvor mange som har en nettside – og hvordan det har påvirket suksessen. 

Dette så vi på:

  • Hvor mange håndverksbedrifter som har en nettside.
  • Forskjellen i driftsinntekter hos de med og uten nettside.

 

Basert på undersøkelsen har vi laget noen konkrete tips til deg som ønsker å skille deg fra konkurrentene og bli synlig på nett. 

Slik fant vi resultatene

Fra Purehelp hentet vi lister over bygg- og anleggsbedrifter som ble etablert i januar i årene 2017, -18 og -19. Vi ekskluderte nyetableringer som var avdelinger av store selskaper.

Deretter søkte vi opp alle 300 bedriftene på Google, og merket alle som hadde en nettside på første resultatside. Enkelt og greit!

Men nok om prosessen. La oss se nærmere på hva vi fant.

74% av bygg- og anleggsbedrifter har ikke nettside

Av alle bedriftene vi så på, var det kun 26% som hadde en nettside. Dette tallet var identisk uavhengig av årstallene vi undersøkte.

 
Statistikk som viser hvor mange håndverkere som har nettside

Det betyr at det eneste vi fant av informasjon hos majoriteten av bedriftene vi søkte opp var regnskapsopplysninger og en og annen Facebook-side.

Ikke akkurat den mest effektive måten å tiltrekke seg nye kunder.

Skaff deg et konkurransefortrinn

  • De fleste av konkurrentene dine er sannsynligvis “usynlige” på nett. Gjør et Google-søk på de og se hvordan de “ser ut på nett”.
  • Det finnes enorme muligheter for håndverkere som ønsker å få flere kunder – for søkene er der, og konkurransen om synlighet er lav.

«Profesjonell nettside er inkludert i alle våre abonnement. Perfekt for håndverkere som ønsker bedre synlighet og flere kunder.»

En dobling i årlige driftsinntekter for de med nettside

Et annet viktig funn er at håndverkerne med nettside hadde en vesentlig høyere årlig driftsinntekt enn de uten, nærmere bestemt 106% høyere i snitt enn hos de uten nettside. 

Statistikk som viser høyere driftsinntekter hos håndverkere med nettside

Den største forskjellen var en økning på hele 204% blant bedriftene med oppstart i 2019 (5,2 mot 1,7 MNOK). 

Det er selvfølgelig mange faktorer som påvirker driftsinntekter, men med såpass store og gjentakende forskjeller er det trygt å si at en nettside kan utgjøre en stor forskjell.

Gjør deg synlig

  1. Desto tidligere du får på plass en nettside, jo større sjanse har du for å skaffe kunder og få en god start på bedriften.
  2. Med flere kunder å velge mellom, trenger du ikke velge de første og grådigste.
  3. Du kan ta riktig betalt for det gode håndverket du leverer, og tjene mer på prosjektene du tar. 

Vinn flere av de riktige oppdragene med Svenn

Hos Svenn får du både oppsett og drift av en profesjonell nettside inkludert i alle abonnement – som hjelper deg vinne flere av de riktige oppdragene.